Nagyigmándi Közösségekért Egyesület

 

Nagyigmándi Közösségekért Egyesület (NKE)

Székhely: 2942 Nagyigmánd, Fácán major 2/A

Adószám: 18508565-1-11

E-mail: nke2013@gmail.com

Képviselők: Bajcsai Miklós elnök, valamint Molnárné Talabér Irén és Somogyiné Zeke Tünde elnökségi tagok – megbízatásuk 2020-ig szól.

 

 

A Nagyigmándi Közösségekért Egyesület (NKE) 2012 decemberében alakult meg azzal a céllal, hogy a jogi személyiséggel nem rendelkező nagyigmándi önszerveződő közösségek működéséhez teljes körű hátteret biztosítson, és közösségfejlesztő erőként hasson a település és környéke életében.

Az egyesület tagjai mindannyian a helyi civil élet szereplői, elkötelezett közösségépítő személyiségek. A tagok és a helyi civil közösségekhez tartozó személyek folyamatosan segítik önkéntes munkájukkal az NKE működését.

Az egyesület jelenleg a gyermektánc oktatással foglalkozó Árgyélus Néptáncegyüttes, a klasszikus- és moderntánc oktatással foglalkozó Harmónia Táncstúdió, a lovaskultúra területén tevékenykedő Nagyigmándi Lovaskör és a felnőtt táncosokat összefogó Zúgó Néptáncegyüttes munkáját segíti.

Az NKE működése nyílt és nyilvános, bármely helyi közösség munkájához szívesen nyújt segítséget. A közösségek számára jogi és pénzügyi hátteret biztosít a pályázatok írásakor, szerződéses partnerként jelenik meg a helyi közösségek képviseletében. Az egyesület arra is lehetőséget biztosít, hogy célzott támogatásokhoz jussanak a helyi közösségek más társadalmi szervezetek, állami szervek, önkormányzatok, vagy vállalkozások irányából.

A közösségek mellett a helyi kulturális élet fejlesztése, színesítése terén is tevékeny munkát végez az NKE. A helyi közösségek több eseti, vagy rendszeres eseményéhez járul hozzá tevőleges segítséggel minden évben – bemutatkozó előadások, ünnepségek, báli események, gálaműsorok, szakmai utak.

Az egyesület partneri viszonyban áll a nagyigmándi civilszervezetekkel, a helyi önkormányzattal és a környékbeli civil közösségekkel, egyesületekkel, alapítványokkal. Kiemelten jó a kapcsolatunk a koppánymonostori Mag-ház közösségfejlesztő szakembereivel.

 

Az NKE 2016 őszén megkapta a lehetőséget, és az SZJA 1%-os felajánlásokra jogosulttá vált 2017. évtől. Ez a jogosultság tovább erősítheti az egyesület közösségfejlesztésben betöltött szerepét. Az 1%-os felajánlásokat a „18508565-1-11” adószám megjelölésével lehet megtenni, amelyért egyesületünk ezúton is köszönetet mond.

 

 

Bajcsai Miklós sk.

NKE elnök





Utoljára frissítve: 2017-08-05 13:05:42